Treballem junts contra la incidència del virus

Benvolguts i benvolgudes,

A causa de l’elevada incidència del virus entre la població i també al fet que actualment tenim un brot de Covid a la Residència Vila Vella amb 7 persones residents positives per Covid i 5 persones del nostre personal d’atenció directa, ens hem vist en la necessitat de suspendre les visites familiars i les sortides a l’exterior per part de les persones residents dels dos centres que gestiona la Fundació.

Segons el darrer document de referència publicat per la Generalitat de Catalunya «Procediment d’actuació enfront de casos d’infecció pel coronavirus SARS-CoV-2» que es va actualitzar el passat 27 de juny, l’actuació en centres residencials és:
– Les persones residents que resultin casos confirmats, hauran de fer 5 dies d’aïllament i es podran reincorporar després de 5 dies si tenen TAR negatiu i porten 24 h sense símptomes. Si el TAR és positiu, perllongaran l’aïllament fins al dia 7. Després d’aquest període, poden sortir d’aïllament de zona vermella sense necessitat de cap prova si porten un mínim de 24 h sense símptomes.
– Els professionals que resultin casos confirmats, hauran de fer 5 dies d’aïllament i es podran reincorporar després de 5 dies si tenen TAR negatiu i porten 24 h sense símptomes. Si el TAR és positiu, perllongaran l’aïllament fins al dia 7. Després d’aquest període, es poden reincorporar al seu lloc de treball sense necessitat de cap prova. És important que continuïn mantenint les mesures recomanades per evitar els contagis.

En atenció a l’actual protocol, les persones residents es troben en zona vermella de la Residència Vila Vella. Aquest dilluns 4 de juliol es realitzarà TAR a les 4 primeres persones residents que van donar positiu i si el seu TAR és negatiu ja podran tornar a la zona verda. El dimecres 6 de juliol es farà TAR a les 3 persones que van donar positiu posteriorment, i si és negatiu també podran tornar a la zona verda.
En aquest sentit, també dimecres 6 de juliol es durà a terme PCR a totes les persones residents de la Residència Vila Vella. El brot es donarà per acabat quan totes les proves PCR siguin negatives.

Cal dir que les persones residents que estan duent a terme el període d’aïllament ho fan a la tercera planta de la residència, on tenen la seva habitació i espai compartit de menjador, sala d’estar i TV. Cap presenta simptomatologia important pel que preveiem que entre dilluns i dimecres es podran anar deixant l’aïllament.

La setmana passada vam celebrar la revetlla de Sant Joan a les nostres residències, ho vam fer amb música i un bon berenar on no hi va faltar la coca de Sant Joan. Aquests dies estem intensificant les activitats de dinamització amb la finalitat de fer més lleu aquest període que no podrem fer visites ni sortides a l’exterior. A més, ens fa molta il·lusió anunciar que divendres passat dia 1 de juliol vam celebrar el centenari de la Sra. Virgínia Rubiño de Haro. Moltes, moltes, moltes felicitats Virginia!!!

Volem acabar aquesta circular demanant-vos que extremeu les mesures de prevenció contra la Covid en la vostra vida diària i recomanant-vos que continueu utilitzant la mascareta en espais tancats amb afluència de públic.

Us deixem amb algunes imatges d’aquesta passada setmana, esperem que estigueu molt bé.
Rebeu una afectuosa salutació,

Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí
Torroella de Montgrí, 2 de juliol de 2022