Nou protocol en l’àmbit residencial i diada de Sant Jordi

Benvolguts i benvolgudes,

 

El passat 28 de març la Generalitat de Catalunya va publicar el nou protocol d’actuació en l’àmbit residencial que a continuació passem a resumir les principals novetats:

Cribratges a personal

Correctament vacunats: TAR cada 15 dies

Incorrectament vacunats: TAR setmanal

Actuació en cas de positiu en persones residents i personal

Persones residents positives per Covid: 5 dies d’aïllament i TAR als dies 3 i 5.

Personal positiu per Covid: 5 dies d’aïllament i TAR al dia 5. Si negatiu: incorporació a la feina. Si positiu: aïllament fins al dia 10 (nosaltres hem acordat que farem TAR i que el personal no es podrà incorporar fins a tenir un TAR negatiu).

Actuació en els nous ingressos

Correctament vacunats: ingrés normal en zona verda de la residència.

Incorrectament vacunats: quarantena de 10 dies.

Utilització EPIS

Personal: continuem a les dues residències amb la utilització de doble mascareta.

Persones residents: en situació de residència verda (actualment aquesta és la situació a les dues residències) les persones residents no han de portar mascareta a l’interior de la residència, excepte quan reben visites o fan sortides a l’exterior que sí que l’han de portar posada.

Visites de familiars: utilització en tot moment de mascareta tant de la persona familiar com de la persona resident.

Sortides a l’exterior: utilització en tot moment de mascareta tant de la persona familiar com de la persona resident.

 

En un altre ordre de coses i amb l’objectiu d’agilitzar al màxim l’obtenció dels resultats PCR quan fem un cribratge massiu a les nostres residències, hem cregut convenient demanar a les famílies les claus per a poder accedir a la Meva Salut de les persones residents que es troben als nostres centres. Poder tenir accés a la Meva Salut de les persones residents dels nostres centres ens permetrà poder accedir de forma àgil i directe als resultats de les proves PCR quan aquestes es realitzen als nostres centres. L’accés a la Meva Salut es farà únicament per motius mèdics i únicament per part del nostre personal de l’equip mèdic (metge/essa i infermer/a) i direcció tècnica i es tractarà amb la més absoluta confidencialitat. En aquest sentit, en el cas que ens vulgueu autoritzar a accedir a la Meva Salut per a la consulta dels resultats de les PCR, us demanem que ens faciliteu la contrasenya de la Meva Salut del vostre familiar. Us demanem que us poseu en contacte amb la nostra treballadora social, Sònia Egea, a l’adreça mail: sonia@fundaciotm.cat.

Tal com us vam explicar en la darrera circular, el nostre equip tècnic està portant a terme un projecte de recuperació i actualització del nostre fons bibliogràfic. En aquest sentit, us recordem a totes les famílies que si teniu llibres i revistes que estiguin en bon estat i ens en voleu fer donació, nosaltres farem servir aquest material. Tothom que vulgui col·laborar en aquesta campanya ens pot fer arribar els llibres i revistes a la recepció de la Residència Vila Vella.

Finalment, dir-vos que demà diada de Sant Jordi ens trobareu de les 10 h a les 14 h a la parada de la Fundació Hospital Torroella en el marc de la Fira de Llibres, Roses i Entitats que tindrà lloc a la plaça de la Vila de Torroella (en cas de mal temps es farà aquesta activitat al Convent dels Agustins). Us esperem a la nostra parada on hi podreu comprar la rosa de Sant Jordi i on podreu veure una mostra de treballs manuals fetes per les persones residents als nostres centres. Enguany les roses de Sant Jordi de la Fundació portaran la poesia que ha escrit amb motiu de la diada, Salvador Coll Presas, resident a la Residència Vila Vella, i a qui volem agrair la seva generositat per aquest bonic regal:

D’una rosa ben vermella,
voldria dar-te el seu perfum diví
i, de tu, veient tal meravella,
veure el teu somriure sens fi.

Aprofitem per desitjar-vos una feliç diada de Sant Jordi.

Us deixem amb algunes imatges d’activitats que hem portat a terme durant aquesta setmana, desitgem que estigueu tots/es molt bé, us enviem una afectuosa salutació,

 

 

Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí, 22 d’abril de 2022