Serem a la Fira de Llibres, Roses i Entitats

Benvolguts i benvolgudes,

Com sabeu, en els nostres centres residencials, oferim a les persones residents i als usuaris del servei de centre de dia un programa d’activitats multidisciplinari amb l’objectiu de treballar diferents apartats de l’estimulació cognitiva, sensorial i física. En aquest sentit, el nostre programa d’activitats busca que les persones grans que viuen en els nostres centres sigui persones actives i connectades amb el seu entorn més directe, a partir de diferents programes que tot seguit us presentem:

  1. 1.Activitat física i fisioteràpia: 1.1 Gimnàstica grupal; 1.2 Fisioteràpia grupal; 1.3 Fisioteràpia individual.
  2. Activitat en l’entorn comunitari: 2.1 Visita al mercat; 2.2 Juguem a la petanca; 2.3 Anem a fer el toc.
  3. Activitat de dinamització (individual i grupal): 3.1 Tarda de bingo; 3.2 Tarda de cinema; 3.3 Racó de la sardana; 3.4 Taller cognitiu; 3.5 Taller de jocs de taula; 3.6 Taller d’endevinalles; 3.7 Taller d’artesania i manualitats; 3.8 Taller de noves tecnologies (familiarització amb les tabletes); 3.9 Taller de plantes medicinals i herbes remeieres.
  4. Projecte “Tardes a la fresca”: els mesos d’estiu es realitza un programa d’activitats lúdiques i festives a les zones exteriors de les residències (claustre de la Residència Vila Vella i pati exterior de la Residència i CD Santa Caterina).
  5. Teràpies alternatives: 5.1 Estimulació multisensorial (Snoezelen); 5.2 Reminiscència musical; 5.3 Horticultura i jardineria.
  6. Activitats vinculades al cicle festiu anual: 6.1 Festa de reis; 6.2 Carnaval; 6.3 Sant Jordi; 6.4 Sant Joan; 6.5 Festa Major de Sant Genis; 6.6 Festa de la Mercè (patrona de la Residència Vila Vella); 6.7 Diada Nacional de Catalunya; 6.8 Santa Caterina (patrona de la Residència i CD Santa Caterina); 6.9 La castanyada; 6.10 Nadal.
  7. Projecte “Apadrina un avi”: projecte intergeneracional que permet crear un espai de trobada i intercanvi entre persones grans de les residències i joves estudiants d’ESO.

Aquests dies les persones residents dels nostres dos centres han estat molt ocupats en els preparatius de la Fira de Llibres, Roses i Entitats en la que participarem, com cada any, en motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi.

Us esperem a la parada que la Fundació Hospital Torroella tindrà el dimarts 23 d’abril a la Plaça de la Vila de les 10 h. a les 14 h. i de les 16 h. a les 20 h. A la parada us ensenyarem totes les treballs manuals que les persones residents han estat preparant i també us ensenyarem alguna sorpresa més. També hi podreu comprar la rosa de Sant Jordi !!!

Us deixem amb algunes imatges de les activitats dutes a terme els darrers dies.

Rebeu una afectuosa salutació,

 

Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí, 19 d’abril de 2024