Mesures per pal·liar la calor

Benvolguts i benvolgudes,

La situació residencial als nostres centres és actualment d’absoluta normalitat, fet que ens ha permès recuperar les activitats a l’exterior de la residència, sobretot les sortides a l’exterior que tan bé van a les persones residents. Us volem insistir en la necessitat d’extremar les mesures de prevenció i higiene en totes les visites i sortides que realitzeu amb les persones residents.

Estem tenint uns dies de molta calor, fet que obliga al nostre personal d’atenció directa a prestar especial atenció que els nostres residents no pateixin les conseqüències de la calor. En aquest sentit, portem a terme un seguit de mesures per pal·liar la calor que tot seguit us detallem:

  • Evitem l’exposició al sol.
  • Evitem esforços físics continuats.
  • Potenciem estar en espais frescos i resguardats de la calor.
  • Hidratem de forma constant les persones residents, encara que no tinguin sensació de set.
  • En les hores d’exposició solar tenim les persianes de les habitacions baixades i al vespre obrim finestres perquè entri fresca.

Malgrat la calor, no parem de fer activitats que siguin plaents i satisfactòries a les persones residents dels nostres centres, activitats que poden ser individuals o en grup. La setmana passada vam comptar amb la visita de tres músics del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí que ens van oferir un magnífic repertori al claustre de la Residència Vila Vella. Des d’aquest espai volem agrair als responsables de Joventuts Musicals de Torroella que pensin en les persones grans i que ens ofereixin aquest tipus d’activitats als nostres centres.

Aquests dies hem tingut la visita d’una representació de tècnics dels departaments de Salut Pública i Drets Socials de la Generalitat de Catalunya que han visitat els nostres centres i als que hem pogut mostrar el nostre treball cap a la definició d’unitats estables de convivència a la recerca de dos objectius bàsics i fonamentals:

  1. Adaptar els espais a la possibilitat de fer possible de moment 4, i en un futur 6, unitats estables de convivència de 15-20 persones i fer-les confortables, acollidores i en definitiva que les persones s’hi sentin com a casa.
  2. Fer compatible l’objectiu anterior amb la possibilitat de tenir la residència ben sectoritzada a fi de fer possible abordar situacions d’epidèmia (grip, Covid, etc.).

Com sempre fem volem acabar aquesta circular demanant-vos que extremeu les mesures de prevenció contra la Covid en la vostra vida diària i recomanant-vos que continueu utilitzant la mascareta en espais tancats amb afluència de públic.

Us deixem amb algunes imatges d’aquesta passada setmana, esperem que estigueu molt bé.

Rebeu una afectuosa salutació,

Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí, 29 de juliol de 2022