Activitats per a mantenir el bon humor

Benvolgudes famílies,

Una setmana més d’estiu. Diuen que estem en una onada de calor i nosaltres, tal com us vam informar en la darrera circular, estem portant a terme diferents accions per tal de protegir les persones residents als nostres centres dels efectes adversos de la calor. A les residències intentem mantenir la temperatura ideal, alhora que mantenir el bon humor, per això les activitats que programem són ben variades. Anem cercant la manera de millorar les capacitats de cada persona resident, sigui física o sigui de l’intel·lecte. Aquesta setmana hem jugat al bingo. El bingo és un joc d’atzar, però per a la gent gran és fantàstic per a l’estimulació cognitiva i també agilitza la memòria, al mateix temps que reforça l’atenció auditiva. És una activitat social que ens permet relacionar-nos entre nosaltres. A més, aquesta setmana hem dut a terme altres activitats relacionades amb la música i també avui divendres la missa mensual a la capella de la Residència Vila Vella.

Volem aprofitar aquesta circular per a informar-vos de forma breu i sintètica de quin és el treball que realitza la nostra psicòloga amb les persones residents i també amb el nostre equip de professionals. En circulars properes us anirem informant del treball que porten a terme els professionals del nostre equip pluridisciplinari.

 

Àrea de psicologia:

Durant l’etapa adulta hi ha l’envelliment de l’estat físic i psicològic, un procés inevitable i irreversible, que pot provocar aspectes tant positius com negatius. Les experiències, les vivències i sobretot la cultura general dels nostres residents són aspectes molt importants a l’hora de tractar amb ells i per fer les activitats del centre. Per altra banda, l’envelliment pot provocar l’aparició de diverses patologies que poden posar en risc la salut i el benestar dels residents. Per tant, des de l’àrea de psicologia treballem un seguit de tallers, intervencions i teràpies per oferir un seguiment i una atenció a l’estat psicològic dels residents, com ara grups de conversa i reminiscència, taller d’orientació i de memòria, teràpia amb nines, psicoestimulació individual i grupal, teràpia multisensorial i valoracions psicològiques. Cal remarcar la importància que li donem a les intervencions individuals amb l’objectiu d’oferir suport i acompanyament personalitzat en l’etapa de la bellesa. També cal incidir en el fet que els familiars son protagonistes d’aquest procés participant en les diferents intervencions i en l’atenció familiar.

Recordar que tal com estableix el nostre protocol de visites familiars i sortides, aquestes s’han de realitzar amb cita prèvia tenint en compte el següent horari: de dilluns a diumenge de 10 h a 12.30 h i de 16 h a 18.30 h. Per al bon funcionament i organització de les residències, us demanem que sigueu escrupolosos en respectar aquest horari.

Com sempre fem volem acabar aquesta circular demanant-vos que extremeu les mesures de prevenció contra la Covid en la vostra vida diària i recomanant-vos que continueu utilitzant la mascareta en espais tancats amb afluència de públic.

Us deixem amb algunes imatges d’aquesta passada setmana, esperem que estigueu molt bé.

Rebeu una afectuosa salutació,

  

Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí, 5 d’agost de 2022