Entra en vigor la implantació del certificat digital covid per accedir a les residències de gent gran

El 3 de desembre entra en vingor la implantació del certificat digital per entrar a les residències de la gent gran

Donat l’augment progressiu de la incidència de la infecció per coronavirus SARS-CoV-2 de les últimes setmanes, el Govern de la Generalitat, a través del PROCICAT ha establert la implantació del certificat digital COVID per les persones que vulguin accedir a les residències de gent gran per visitar un familiar a partir del divendres 3 de desembre.

Així mateix, en el marc d’aquesta decisió, el PROCICAT també deixa clar que les persones que no disposin del certificat digital COVID se’ls oferirà la realització d’un TAR a la mateixa residència.

Per poder posar en marxa aquesta mesura, us fem arribar aquesta nota amb els aclariments oportuns:

– El Certificat Digital COVID es demanarà a l’entrada dels centres residencials. Es validarà la identitat del certificat amb un document d’identitat de la persona visitant, i es permetrà la seva entrada seguint totes les mesures de protecció individual recomanades. El Certificat Digital COVID es pot obtenir a través de la Meva Salut https://catsalut.gencat.cat/ca/serveis-sanitaris/la-meva-salut/

– En cas de no disposar de Certificat Digital COVID s’acompanyarà la persona visitant a l’espai destinat a la realització de les proves TAR en una mostra nasal, tal com es va fer durant la 5a onada al mes de juliol i agost.

– Totes aquestes mesures busquen la identificació de persones no vacunades que puguin estar infectades pel virus i, per tant, s’impedeixi l’entrada del virus a l’entorn residencial.

Cap d’aquestes mesures substitueix ni permet relaxar les mesures de protecció individual que les persones que visiten els seus familiars a les residències han de mantenir durant la visita: higiene de mans, utilització de mascareta quirúrgica tant de la persona resident com del familiar, abstenir-se visitar el centre en cas de presentar simptomatologia compatible amb la malaltia SARS-CoV-2.

– A més, en les sortides de residents cal evitar costi el que costi anar a establiments o locals tancats com cafeteries, restaurants, botigues, on hi ha un elevat grau de possibilitat de contreure la malaltia a causa de l’índex elevat d’infecció comunitària.

Us volem insistir a continuar extremant al màxim les mesures d’higiene i prevenció a fi d’evitar un brot de Covid a les dues residències. Tenir un brot en aquests moments significarà perdre tot Nadal.

 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració i rebeu una cordial salutació.

 

 

Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí, 3 de Desembre de 2021