Implantació de mesures per l’increment de la incidència de Covid-19 aquest Nadal

Donat l’augment progressiu de la incidència de la infecció per coronavirus SARS-CoV-2 de les últimes setmanes, el Govern de la Generalitat, a través del PROCICAT ha establert la implantació del certificat digital COVID per les persones que vulguin accedir a les residències de gent gran per visitar un familiar.

A més d’aquesta mesura d’obligat compliment a totes les residències de persones grans de Catalunya, des de la Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí creiem oportú implantar una sèrie de mesures d’obligat compliment per frenar l’entrada del virus a les nostres residències, Vila Vella i Santa Caterina, i que a continuació passem a detallar:

 1. Es podrà realitzar un màxim d’1 visita familiar i 1 sortida familiar per setmana. Les visites de familiars a les persones residents, i també les sortides a fora de la residència, es faran amb un màxim de 2 persones familiars. Demanem que a ser possible, els familiars siguin sempre les mateixes persones.
 2. En les visites i sortides és d’obligat compliment extremar les mesures d’higiene i prevenció:
 • Passar el cribratge (omplir el qüestionari, signar el document de responsabilitat).
 • Higiene de mans i desinfecció del calçat.
 • Utilització en tot moment de la visita o sortida dels equips de protecció i mascareta quirúrgica o FPP2, tant del familiar com de la persona resident.
 • Respectar la distància social.
 1. Abstenir-se de venir als centres residencials quan:
 • Es presenten símptomes compatibles amb la infecció per Coronavirus, per petits que aquests símptomes siguin.
 • Si es creu mínimament que es pot haver estat en contacte amb una persona positiva per Coronavirus.
 1. En les sortides a fora de la residència no es podrà anar a establiments o locals tancats com cafeteries, restaurants, botigues, on hi ha un elevat grau de possibilitat de contreure la malaltia a causa de l’índex elevat d’infecció comunitària.
 2. Tot l’equip de professionals, juntament amb l’equip metge i d’infermeria de les dues residències, considerem que aquest Nadal cap resident ha de sortir dels centres residencials per anar a celebrar les festes als domicilis familiars. Us demanem continuar en la línia d’esforç col·lectiu que estem portant a terme des de l’inici de l’epidèmia i fer-nos costat en aquesta petició d’evitar que els residents surtin de la residència aquestes properes festes de Nadal.

Aquestes mesures que us comuniquem i que entraran en funcionament a partir del dimecres 15 de desembre  tenen  l’objectiu de contenir l’entrada del virus a les nostres residències davant l’augment progressiu de casos que s’estan donant en la comunitat.

Amb aquestes mesures volem contenir l’entrada del virus als nostres centres i evitar haver d’emprendre mesures de confinament que en cas de declarar-se algun brot, arruïnarien el Nadal a les persones residents dels nostres centres i també a les seves famílies.

Us demanem que ens feu costat i ens doneu la vostra col·laboració en la implantació d’aquestes mesures.

 

 

Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí, 10 de desembre de 2021