Dia mundial de l’Alzheimer

SEMPRE RECORDARÉ…
Dia Mundial de l’Alzheimer

Per la celebració del Dia Mundial de l’Alzheimer la Residència Vila Vella i Residència i Centre de dia Santa Caterina volem conscienciar i donar visibilitat a aquesta malaltia, ja que és responsable d’un alt percentatge de casos de demència. S’ha de tenir present que no només afecta les persones diagnosticades sinó que també incideix en el seu entorn més directe com ara cuidadors i familiars. Per aquest motiu volem donar l’oportunitat que els familiars siguin els protagonistes d’aquest dia tan especial expressant i compartint records amb els residents.

A partir del pròxim dijous dia 21 de setembre del 2023 i fins al dia 25 trobareu a l’entrada de la Residència Vila Vella la representació d’un cervell amb els seus corresponents lòbuls.

En l’àmbit informatiu, cal explicar que els lòbuls cerebrals són diferents zones encarregades de controlar i coordinar la majoria de les funcions motores, sensitives i cognitives de l’ésser humà. Cada lòbul està diferenciat per un color i a cada un hi ha escrit les funcions que els caracteritza.

Es convida els familiars a agafar un post-it i escriure-hi un record compartit amb el resident i enganxar-ho en el cervell. L’objectiu és que cada un comparteixi de manera anònima un record significatiu amb el familiar per tal que no caigui en l’oblit i sempre quedi present en el record.

Us encoratgem a participar i fer d’aquest dia, un dia inoblidable!!

Residència Vila Vella i Residència i Centre de dia Santa Caterina