Celebrem Sant Jordi amb llibres, roses i activitats

,

Ja han passat algunes setmanes de l’inici de la primavera i a poc a poc anem tenint més bon temps. La situació epidemiològica en l’àmbit català sembla que va millorant. Després d’unes setmanes d’incertesa amb la vacunació de la població en general, sembla que es torna a agafar bon ritme de vacunació. Esperem doncs que les coses continuïn anant a millor.

Aquesta setmana hem celebrat el Sant Jordi a l’interior de les residències, el nostre equip tècnic va fer una representació de la llegenda de Sant Jordi, vam repartir roses i llibres a les persones residents, vam fer un dinar especial de la Diada amb pastís de Sant Jordi i a la tarda vam berenar xocolata desfeta.

Amb la celebració de les festes populars seguim el calendari festiu, fet que ajuda a les persones grans a situar-se en el temps. El darrer any no ens ha estat possible sortir al carrer per tal de viure les festes a l’exterior, però en la mesura del possible hem passat vídeos i gravacions per tal que les persones residents poguessin mantenir contacte amb  la celebració i la festa al carrer.

Celebrar les festes, l’oci i la diversió és terapèutic i té molts beneficis

Els preparatius per celebrar qualsevol festivitat, omplen d’alegria, afavoreixen la comunicació i la socialització i milloren l’autoestima pel fet de dur a terme una activitat productiva.

Es fa un treball conjunt per part de l’equip tècnic: fisioterapeuta, animadora, treballadora social i psicòloga que planifiquen una sèrie d’activitats amb beneficis físics i emocionals.

En funció de la festa es fan treballs manuals, es decora, es fan diferents tallers en què es treballa la motricitat fina, la mobilitat dels membres superiors, la concentració, la creativitat, la memòria, l’autodeterminació, etc. Es presenta com una activitat d’oci i terapèutica on a més de promoure la participació proactiva se’ls ajuda a tenir consciència de l’actualitat temporal i social en què es troben.

Aquesta setmana s’ha preparat el Sant Jordi. S’han fet treballs manuals per poder fer totes les roses, s’ha fet un taller de reminiscència i lectura per recordar la diada  i la llegenda de Sant Jordi, entre d’altres.

Les festes acompanyades de música i/o actuacions permeten compartir d’una manera divertida i procurar salut i benestar.