Campanya de vacunació antipneumocòccica

,

Benvolguts i benvolgudes,

Aquesta setmana hem observat que algunes persones residents presentaven símptomes de refredat (tos lleu i mucositat) a les que hem fet proves TAR que ens han permès detectar que actualment tenim 9 persones residents de la Residència Vila Vella que són positives per Covid.

Aquestes persones estan fent el confinament de 5 dies a les seves habitacions i totes es troben bé i no presenten simptomatologia important, fet que ens fa pensar que molt aviat podran tornar a la normalitat. Quan una persona ha de fer el confinament a la seva habitació intensifiquem el seguiment diari de manera que tant l’equip de gericultores, infermeria i la resta de l’equip tècnic intensifiquen el seguiment i atenció d’aquestes persones a les seves habitacions, vetllant en tot moment que es troben bé i que no els falta res.

En aquest sentit, dilluns vinent dia 30 de gener realitzarem proves PCR a les persones residents de la Residència Vila Vella que han sigut contacte estret de les persones que actualment són positives, de manera que podrem saber si tenim alguna altra persona positiva per Covid.

A la Residència i Centre de Dia Santa Caterina no tenim cap cas de persona positiva per Covid.

En un altre ordre de coses, informar-vos que estem en contacte amb l’Àrea Bàsica de Salut de Torroella de Montgrí per a portar a terme la campanya de vacunació anomenada antipneumocòccica Pn20 que és una vacuna indicada per la prevenció de la malaltia invasiva i pneumònia. La majoria dels nostres residents i usuaris del servei de Centre de Dia ja porten aquesta vacuna, tots estan ja vacunats amb la Pn23, que va ser administrada els anys 2012 i anys anteriors. La vacuna Pn20 és un recordatori de la que ja tenen administrada fa temps i és la vacuna que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya recomana administrar a les persones grans que viuen en centres residencials.

Ara com ara us podem avançar que aquesta vacunació serà el dia 9 de febrer a la Residència i Centre de Dia Santa Caterina, tant per a les persones residents com també per a les persones usuàries del servei de centre de dia. Properament, us farem arribar la data concreta del mes de febrer que realitzarem la vacunació a la Residència Vila Vella.

En aquesta campanya de vacunació també aprofitarem per administrar les quartes dosis contra la Covid a aquelles persones residents i personal de les residències que encara no la portin.

Aquesta setmana a fora el carrer ha fet molt fred i no hem pogut sortir gaire a l’exterior, però això no ha sigut un obstacle per continuar amb les activitats als nostres centres, com els treballs manuals, el bingo, el cinema, la gimnàstica grupal, etc. Compartim algunes imatges d’aquests darrers dies.

Us enviem una afectuosa salutació,

Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí, 27 de gener de 2023