Ampliant de forma gradual les sortides amb familiars a altres residents

Benvolgudes famílies,

La valoració que fem de les sortides que les persones residents han pogut començar a fer amb els seus familiars és molt positiva. Recuperar el contacte familiar és essencial per la salut emocional de les persones grans i estem segurs que significarà també un element que ajudarà a millorar el seu estat de salut general. La nostra intenció és anar ampliant de forma gradual aquestes sortides amb familiars a altres residents. Volem fer-ho de forma gradual i mantenint el principi de prudència que sempre hem intentat mantenir.

La recuperació d’aquestes activitats signifiquen un bri d’aire fresc per a les persones residents i un gran motiu d’alegria, però també cal tenir en compte que la reobertura ens fa més vulnerables a l’entrada del virus a les residències. Per aquest motiu us demanem que extremeu al màxim totes les mesures d’higiene i prevenció que tenim establertes tant pel que fa a les visites com pel que fa a les sortides. Si teniu qualsevol dubte, per petit que sigui, no dubteu a preguntar al nostre personal.

Des del principi de l’epidèmia, hem afrontat la situació en equip i les famílies ens heu ajudat moltíssim i ara no podem fer altra cosa que continuar apel·lant al vostre sentit de la responsabilitat per això us demanem que continueu extremant al màxim totes les mesures de prevenció que tenim establertes.

D’altra banda, des del mes de març de l’any passat tenim el servei de centre de dia tancat. Com bé sabeu, a la Residència i Centre de Dia Santa Caterina, comparteixen edifici els serveis de residència i centre de dia. Us volem informar que segons les indicacions dels Departaments de Benestar i Família i Salut de la Generalitat de Catalunya, els centres residencials que comparteixen espai amb el servei de centre de dia, han d’iniciar la reobertura del servei de centre de dia. Així doncs, en aquests moments estem avaluant la possibilitat de reobrir el servei de centre de dia, seguint el protocol establert per la Generalitat de Catalunya.

Aquesta setmana hem tingut molt bon temps fet que ens ha permès fer les sortides amb més facilitat. Cal dir que a més de les sortides amb familiars sense supervisió del nostre personal, a les dues residències mantenim una programació de sortides a l’exterior per anar a fer un passeig pel poble i que aquestes les realitza el nostre personal. D’aquesta manera ens assegurem que totes les persones residents poden gaudir d’aquestes sortides. A més, el bon temps d’aquesta setmana ens ha permès fer activitat de jardineria que tant agrada a algunes persones, però també hem fet taller de musicoteràpia, jocs d’estimulació cognitiva i, a la Residència Vila Vella, vam celebrar l’aniversari de la Dolors Massó.

Us deixem amb algunes imatges d’aquesta setmana, esperem que estigueu molt bé, us enviem una afectuosa salutació.

Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí
Torroella de Montgrí, 8 de maig de 2021