Hem reobert el centre de dia a la Residència i Centre de Dia Santa Caterina

Hem reobert el centre de dia. Taller de Musicoteràpia

Benvolgudes famílies,

Aquesta setmana, i des de que el mes de març de 2020 vam haver de suspendre el servei, hem reobert el centre de dia a la Residència i Centre de Dia Santa Caterina. La reobertura d’aquest servei s’ha pogut fer després de la reunió que vam celebrar amb les persones responsables del Departament de Salut i de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, i del treball del nostre equip de direcció, equip tècnic i equip d’atenció directa (gericultores i gericultors) per a l’adaptació del nostre centre a les directrius marcades per a la reobertura del servei.

Aquestes mesures, a grans trets, es concreten en la correcta separació d’espais entre els serveis de residència i centre de dia, garantir l’espai suficient per a poder mantenir una correcta distancia entre persones, vacunació previ ingrés en servei de centre de dia, diferenciació del personal de residència i centre de dia, entre d’altres.

Cal dir que molts aspectes relacionats amb la higiene, prevenció i utilització d’equips de protecció individual que estipula el protocol per a la reobertura del servei de centre de dia, al nostre centre ja els tenim instaurats i en funcionament pel servei de residència, cosa que en certa manera ha facilitat la feina.

Per a la Fundació la reobertura del servei de centre de dia és molt important per la gran demanda que té aquest servei entre moltes famílies del nostre municipi. La reobertura del servei es farà de forma gradual i progressiva, de manera que aquesta setmana han accedit al servei 5 persones. Si tot va bé, esperem poder anar ampliant el servei a més persones.

D’altra banda, ens fa il·lusió informar-vos que ja tenim el nou espai dedicat a la fisioteràpia a la Residència Santa Caterina. L’epidèmia ens va obligar a dedicar la sala de fisioteràpia a una habitació per a fer aïllaments en cas de necessitat. Ara ja podem dir que la Residència Santa Caterina torna a disposar d’un espai excel·lentment equipat per tal que les persones residents i del servei de centre de dia puguin gaudir del servei de fisioteràpia.

Aquesta setmana hem recuperat la presencialitat en una activitat que agrada molt a les persones residents, el taller de musicoteràpia. En el cas de la Residència Vila Vella el vam fer al claustre i vam gaudir d’un matí excel·lent.

Les sortides a l’exterior continuen realitzant-se amb el nostre personal i també amb  familiars. Actualment totes les persones residents que volen fer sortides a l‘exterior d’ambdues residències, fan com a mínim una sortida setmanal al carrer per passejar, anar al mercat, prendre la fresca, etc. Estem convençuts dels beneficis que provoca aquesta activitat entre les persones residents i volem mantenir-la. No ens cansem de demanar-vos la vostra col·laboració en complir totes les mesures d’higiene i prevenció a fi de mantenir allunyada la possibilitat d’infecció als nostres centres residencials.

Esperem poder continuar fent passes endavant, i desitgem que estigueu tots molt bé.

Us deixem amb algunes imatges d’aquesta setmana.

Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí

                                                             Torroella de Montgrí, 28 de maig de 2021