Desenvolupem unitats estables de convivència d’un màxim de 20 persones

Benvolguts i benvolgudes,

Aquest divendres 18 de març vam poder desconfinar la segona planta de la Residència Santa Caterina, després que tots els residents donessin negatiu en la PCR feta el dia anterior. Així, recuperem normalitat a la Residència i Centre de Dia Santa Caterina.

Pel que fa a la Residència Vila Vella, en les proves setmanals al nostre personal vam poder detectar un cas positiu i per això hem hagut d’activar el protocol estipulat pel Departament de Salut. En aquest cas, cal procedir al confinament de les persones residents que han sigut contacte estret amb la persona treballadora i fer prova diagnòstica a les persones residents els dies 0, 4 i 10 des del darrer contacte. Així, des de dimecres 16 de març les persones residents de la unitat de convivència on treballava el/la professional que ha donat positiu, estan confinats. En el TAR que se’ls va fer el mateix dimecres 16 de març tots van donar negatiu i no hi ha cap persona que presenti cap simptomatologia. El/la professional es troba a casa fent el confinament i en perfecte estat de salut. Així, fins a realitzar la prova PCR del 10è dia (26 de març) les 11 persones residents d’aquesta unitat de convivència no podran rebre visites ni fer sortides a l’exterior. Cal dir que aquestes persones residents es poden moure per tota l’àrea de la seva unitat de convivència (habitació, claustre, sala de TV i activitats, etc.). Totes les famílies ja estan informades.

A les dues residències que gestiona la Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí, estem treballant i avançant en el desenvolupament d’unitats estables de convivència de màxim 20 persones, amb un personal també definit. El desenvolupament d’aquestes unitats estables de convivència cerquen 2 objectius fonamentals:

1) Oferir una atenció personalitzada a les persones residents, treballant els objectius essencials de l’atenció centrada en la persona i en definitiva oferir un espai residencial més còmode, confortable i acollidor.

2) En cas d’un brot epidèmic (Covid, grip, etc.) poder actuar d’una forma molt més efectiva i eficaç per tal de frenar l’expansió del brot a la residència.

L’organització de l’entorn residencial en unitats estables de convivència és una recomanació que els departaments de Salut i Drets Socials de la Generalitat de Catalunya han fet arribar a tots els centres residencials de Catalunya i en la que els nostres centres s’han posat a treballar.

Volem aprofitar aquest canal informatiu per insistir en la importància que totes les famílies compleixin de forma escrupolosa les indicacions que tenim implantades en els nostres centres pel que fa a les visites i a les sortides:

– Les visites i sortides es faran amb cita prèvia de dilluns a diumenge de 10 h a 12.30 h i de 15.30 h a 18.30 h.

– Evitar fer la visita al centre residencial si no us trobeu bé o presenteu simptomatologia compatible amb la infecció per Covid, grip o altres malalties.

– Signar la declaració responsable.

– Ús de la mascareta quirúrgica i preferiblement mascareta FFP2

– Rentada de mans i distància de seguretat.

– El centre de residencial haurà de supervisar la correcta col·locació de la mascareta en els visitants i en les persones residents.

– En les sortides evitar anar a llocs d’interior amb concurrència de persones (restaurants, cafeteries, centres religiosos, etc,).

Us demanem la màxima col·laboració per acomplir amb aquest protocol de forma estricta i diligent a fi d’evitar al màxim un brot a la residència.

Desitgem que estigueu tots/es molt bé, us enviem una afectuosa salutació,

 

 

Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí, 19 de març de 2022