Bona acollida dels Consells de Participació

Benvolguts i benvolgudes,
Els dies 21 i 23 de novembre vam celebrar de forma presencial els Consells de Participació en els nostres centres amb una notable assistència per part de les famílies. En els Consells, que es van celebrar el 21 de novembre a la Residència i Centre de Dia Santa Caterina i el 23 de novembre a la Residència Vila Vella, vam poder recollir diferents propostes de millora que van fer arribar les famílies que ens van acompanyar. Volem agrair l’assistència dels més de trenta familiars que van participar en els Consells i us recordem que tot el nostre equip està a la vostra disposició sempre que ho necessiteu.

D’altra banda aquests darrers dies hem estat treballant amb els alumnes de l’Institut Montgrí en l’organització del projecte Grans Moments. Aquest és un projecte en el qual fa anys que participem, coordinat per Càritas Baix Ter que possibilita la trobada intergeneracional entre joves i persones grans de les residències en el que suposa un moment d’intercanvi d’experiències, diàleg i acompanyament.

Dintre el Pla de formació de la Fundació el personal de les nostres residències han assistit darrerament a dues formacions: d’una banda, el dia 10 de novembre tot el nostre equip tècnic va assistir a la Jornada de formació organitzada per Àltima a la ciutat de Barcelona sota el títol “Cuidem-nos per cuidar millor”.

D’altra banda, els dies 13,15 i 17 de novembre part de l’equip de gericultores/rs i equip tècnic va assistir al curs “Intervenció en persones amb alteracions de la conducta”.

El 23 de novembre vam celebrar la Festa de Santa Caterina a la Residència i Centre de Dia Santa Caterina acompanyats de les famílies que ens van voler acompanyar. Dos dies més tard, el dissabte 25 de novembre, la Fundació va ser present a la tradicional Mostra d’Entitats que s’organitza en el marc de la Fira de Sant Andreu. A la parada que vam muntar hi teníem treballs manuals que les persones residents dels nostres centres han fet i, enguany, hem col·laborat amb l’entitat Salut Mental Catalunya que tenien els domassos del tió català a la venda. Salut Mental Catalunya són un moviment social de representació, atenció i suport a les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies. Porten més de 25 anys potenciant el model d’atenció comunitària i defensant els seus drets per avançar cap a una societat més inclusiva i que garanteixi la igualtat d’oportunitats.

El divendres 1 de desembre vam celebrar la missa en memòria de totes les persones que ens han deixat dels nostres centres durant l’any 2023. Aquest és un acte senzill però que fem amb tota la solemnitat i emoció i amb la intenció de tenir un moment de record de totes les persones que ens han deixat al llarg de l’any.

Aquests dies estem preparant Nadal i fent totes les ornamentacions nadalenques als nostres centres com el pessebre i l’arbre de Nadal. En aquest sentit, el divendres 22 de desembre farem el Tió de Nadal i la tradicional cantada de nadales amb el Cor Anselm Viola. El divendres 5 de gener rebrem a Ses Majestats els Tres Reis d’Orient a les dues residències.

Per acabar aquesta circular informativa, us deixem amb algunes imatges d’activitats que hem fet els darrers dies.
Rebeu una afectuosa salutació,

Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí
Torroella de Montgrí, 1 de desembre de 2023