1 d’Octubre, dia internacional de la gent gran

Benvolguts i benvolgudes,

El passat dijous 23 de setembre el personal de l’Àrea Bàsica de Salut de Torroella de Montgrí va venir a administrar la tercera dosi de la vacuna contra la COVID-19 a les persones residents dels nostres centres.

El calendari de vacunació, tant de les dues primeres dosis com d’aquesta tercera dosi, ens ve marcat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que segueix uns criteris elaborats per experts en vacunació. En aquest sentit, els nostres referents i responsables del calendari de la vacunació del Departament de Salut ens han informat que l’administració d’aquesta tercera dosi a les persones residents i usuaris de centre de dia ha de fer-se sis mesos després de la 2a dosi encara que hagin passat la COVID. Nosaltres hem seguit aquestes directrius i protocols elaborats per persones expertes en la matèria del Departament de Salut i el Ministerio de Sanidad.

També us volem informar que actualment i seguint el protocol vigent, estem realitzant PCR a tot el nostre personal cada quinze dies. En les PCR fetes aquesta setmana, tot el nostre personal d’ambdues residències ha donat negatiu.

Us volem recordar que tant en les sortides a l’exterior com en les visites a les residències és obligatori que tant les persones residents com els seus familiars o persones que fan la sortida o visita portin la mascareta en tot moment ben posada, tapant boca i nas. Complir això és molt important per aconseguir contenir l’entrada d’un altre brot a les nostres residències.

També us volem recordar que el fet que una persona hagi passat la malaltia o estigui correctament vacunada no vol dir que no es pugui tornar a infectar i pugui desenvolupar capacitat infectiva. D’aquí la importància que té continuar extremant les mesures d’higiene i prevenció.

En un altre ordre de coses, us volem informar que els treballs de pintura de les façanes del Passeig Vicenç Bou i carrer del Carme de la Residència Vila Vella avancen a bon ritme i esperem poder finalitzar aquesta millora en una o dues setmanes. També informar-vos que estem pintant i fent treballs de sanejament i millora en algunes habitacions de la Residència Santa Caterina.

Tal com us vam informar en la darrera circular, la passada setmana vam celebrar la Festa de la Mercè, patrona de l’Hospital (Residència Vila Vella) amb un programa d’activitats que va comptar amb missa, dinar especial de celebració i activitats de tarda amb bingo i cinema. El dissabte 25 de setembre es van fer les tradicionals sardanes, enguany per les limitacions provocades per l’epidèmia en format concert de sardanes, amb la cobla Foment del Montgrí que ens va oferir un bonic repertori. Volem agrair a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí la gentilesa de programar un any més aquesta audició amb motiu de la Mercè.

Finalment volem valorar que l’1 d’octubre, és el Dia Internacional de la Gent Gran. En la Resolució 45/106 del 14 de desembre de 1990, l’Assemblea General de l’ONU va determinar l’1 d’octubre com el Dia Internacional de la Gent Gran. Aquesta data la commemorem per visibilitzar la destacable aportació que les persones grans fan perquè avanci la nostra societat. Des de la Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts Torroella de Montgrí, el seu patronat i tot el seu personal, volem fer valdre la immensa importància de la gent gran en la nostra societat.

Us deixem amb algunes imatges d’aquesta setmana i dels actes de celebració de la Festa de la Mercè.

Rebeu una afectuosa salutació,

Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí, 1 d’octubre de 2021