ENQUESTA DE SATISFACCIÓ A RESIDENTS I FAMILIARS

FUNDACIO HOSPITAL ASIL DE POBRES I MALALTS DE TORROELLA DE MONTGRI

Resultats de l'enquesta de satisfacció

Aquest document recull els resultats obtinguts a partir de les enquestes fetes tant a les persones residents com a les seves famílies. Les respostes han estat separades entre la percepció de les persones familiars i la de les persones residents agrupades en dos gràfics per identificar els aspectes més ben valorats i les propostes de millora que poden contribuir al benestar i a la qualitat de l’atenció als centres.

Han respost l’enquesta un 30% de les 101 persones residents i usuàries del centre de dia, així com un 28% dels familiars d’aquestes persones. Aquest nivell de participació permet obtenir una visió representativa sobre diferents aspectes de la vida als centres.

RESIDENTS FAMILIARS DELS RESIDENTS

La satisfacció general amb l’estada, els serveis i l’atenció rebuda és elevada. Es destaca molt positivament la professionalitat i proximitat de l’equip humà, amb mencions especials a l’equip d’infermeria, l’equip tècnic, les gericultores i la direcció. També es valora de manera positiva la comunicació general, especialment pel que fa al contacte regular i la recepció d’informacions habituals. Tot i això, es proposa millorar l’accés a informació concreta, com ara l’estat de salut, canvis rellevants, tractaments o la participació en activitats i serveis.

També es considera útil facilitar espais per fer consultes i seguiment amb els professionals del centre. Els serveis sanitaris i d’atenció personal són ben valorats i es reconeix l’esforç diari del personal. Com a proposta de millora, es suggereix reforçar la presència mèdica setmanal i millorar la comunicació en situacions puntuals de salut. Pel que fa a àrees com fisioteràpia, psicologia, podologia, perruqueria o animació sociocultural, la percepció és positiva, tot i que es demana més claredat sobre la participació individual de cada resident, així com una oferta més ajustada a les necessitats específiques.

Les instal·lacions dels centres es valoren favorablement. Destaquen les habitacions còmodes, la intimitat i la presència d’espais agradables com el claustre. Es recull com a observació habilitar una sala més privada per a visites. Els serveis generals, com la bugaderia, també són ben valorats, amb la roba arribant neta i puntual.

L’alimentació rep una valoració mixta. La presentació i quantitat dels plats són ben valorades, però es proposa una millora en la qualitat i varietat dels àpats, incorporant receptes tradicionals i adaptades als gustos i preferències.

El conjunt d’activitats organitzades als centres rep una valoració molt positiva. Algunes de les més destacades són el gimnàs, el bingo, la musicoteràpia, l’aromateràpia i el racó català. Es proposa ampliar-ne l’oferta, assegurar-ne l’adaptació a les capacitats de cada persona i millorar la comunicació setmanal sobre la programació i el grau de participació. Es valoren especialment les propostes que fomentin el moviment suau, la música i les estones actives per trencar la rutina.

Pel que fa als horaris generals dels centres, la valoració és positiva, tot i que s’han fet propostes per ajustar-ne alguns. Se suggereix endarrerir l’hora de sopar, avançar l’esmorzar i adaptar els horaris a l’estacionalitat. També s’ha recollit la proposta de fer més flexibles les visites, especialment a l’estiu, cosa que permet allargar-les fins a les 19:00 h o quedar-se fins a l’hora de sopar. S’hi afegeix la conveniència d’ajustar les sortides per evitar les hores de més calor.

Finalment, la seguretat de les pertinences es percep com adequada, i no s’han reportat problemes destacats en aquest àmbit.